Evenementen

  • Festivals
  • Concerten
  • Beurzen
  • Sportwedstrijden
  • opendeurdagen
  • ...


Evenementenservice

1. Verkeersregelaars

Bij een evenement is een verkeersregelaar belangrijk voor :

  • de doorstroming van het verkeer
  • omwonenden, om verkeersoverlast te voorkomen
  • de algemene veiligheid

Bij een evenement volstaat het volgens de wet wanneer verkeersregelaars een geel vestje aantrekken en instructies opvolgen van de politie.
Rekening houdend met de risico’s die hieraan verbonden zijn, is dit niet de beste oplossing. Onze
verkeersregelaars beschikken over de nodige praktijkervaring, een goed verkeersinzicht en voldoende verwerkingsvermogen om alles ‘in goede banen’ te leiden.

Bij een evenement heb je als verkeersregelaar met meerdere verkeersstromen te maken: auto’s, vrachtwagen, lijnbussen, touringcars, taxi’s, laders en lossers, (brom)fietsers, voetgangers en mogelijk zelfs met trams.Een situatie waarin hij het inzicht niet mag verliezen. Twijfelachtige of onduidelijke gebaren kunnen fataal zijn. Een verkeersregelaar moet daarom beschikken over een flinke portie overtuigingskracht en voldoende zelfvertrouwen, wat ook door ervaring wordt opgebouwd.

Vermits de verkeersregelaar bij een evenement vaak het eerste aanspreekpunt is, moet hij over voldoende verwerkingsvermogen beschikken. Ook hier speelt de ervaring weer een belangrijke rol. Hij beschikt over de vaardigheid om onverwachte situaties in te schatten en er op een professionele manier mee om te gaan.

2. Parkeerdiensten


Het welslagen van een evenement hangt voor een groot deel af van een effectief parkeerbeleid. Voor bezoekers
is er niets zo vervelend als lang in de file moeten staan of ver moeten lopen om  naar het evenement te gaan.
De medewerkers van ProTraffic zien het als een uitdaging om grote aantallen bezoekers probleemloos en zonder file te laten parkeren. Dit doen zij op alle mogelijke terreinen,van officiële parkeerplaats tot grasland, welke zij
waar nodig inrichten om hun parkeersysteem optimaal te kunnen uitvoeren.
Omdat het één en ander de nodige kosten met zich meebrengt, kan ervoor gekozen worden om betaald te laten parkeren. ProTraffic zorgt hierbij voor een vlekkeloze financiële afhandeling.

3. Op- en afbouwbegeleiding

 

Ook tijdens de op- en afbouw van uw evenement kan ProTraffic veel voor u betekenen.
Allereerst dient er voor personeel en leveranciers een duidelijke routing te zijn. Waar kan men zich vervolgens aanmelden? En wie heeft er, met voertuig, toegang tot het daadwerkelijke evenemententerrein?
ProTraffic formuleert hieromtrent een aantal ‘regels’ in overleg met de organisatie, eventueel aangevuld met verschillende soorten parkeer en/of accreditatiekaarten. Onze medewerkers handhaven deze ‘regels’, waardoor iedereen optimaal begeleid wordt en u een exact inzicht heeft in wie wanneer heeft geleverd.

4. Parkeer-, bus- en accreditatiekaarten

 

Wanneer uw bezoekers betaald parkeren of u kiest voor een betaalde pendelservice, dan heeft u hiervoor
parkeer- of buskaarten nodig. ProTraffic beschikt hiervoor over standaard bus- of parkeerkaarten.

Tijdens uw evenement heeft u ook te maken met andere verkeersstromen zoals VIP's, pers, organisatie,
personeel, leveranciers enz. Veelal hebben deze 'groepen' een eigen parkeerplaats of instructie. Om de verschillende groepen duidelijk herkenbaar te maken, is het verstandig om met speciale parkeerkaarten te
werken. Dit kan ProTraffic ook voor u verzorgen.

5. Bewegwijzering en signing

 

Een volledige bewegwijzering is niet alleen een must, het is ook een visitekaartje voor uw evenement. ProTraffic zorgt daarom voor een tot in de puntjes verzorgde bewegwijzering. Wij denken hierbij niet alleen aan automobilisten maar bijvoorbeeld ook aan fietsers en voetgangers die graag zonder zoeken uw evenement willen vinden. Alle te plaatsen borden en eventuele lichtkranten worden nauwkeurig weergegeven. ProTraffic heeft verschillende soorten redactieborden ( qua kleur en afmeting) in eigen beheer.
Vaak dienen ook extra verkeersborden zoals snelheidsbeperkingen en parkeerverboden te worden bijgezet. ProTraffic heeft ook de meest voorkomende verkeersborden in eigen beheer.

Ook voor signing ben u bij ProTraffic aan het goede adres. Uiteraard kan dit worden vormgegeven in de uitstraling van uw evenement. Zo hoeven uw bezoekers ook op het evenemententerrein niet te lang te zoeken, naar bijvoorbeeld de toiletten.
De medewerkers van ProTraffic leveren en plaatsen alle bewegwijzering en signing zelf. Zo wordt ook hier de perfecte ProTraffic kwaliteit gegarandeerd.

6. Pendelvervoer

 

In sommige situaties kan een pendelservice noodzakelijk zijn. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van externe parkeerplaatsen of reizen er veel bezoekers per trein? 
Wanneer de loopafstand te ver is, verzorgt Pro Traffic een perfecte pendelservice voor u. We huren de bussen in en beheren de planning hiervan. Door onze grote ervaring kunnen wij u exact vertellen hoeveel bussen er
gewenst zijn. We zorgen voor een duidelijke routing naar de bussen. De pendelbussen zelf maken we duidelijk herkenbaar met evenementenplakkaten en eventueel busnummers.
 Op de dag zelf wordt de pendelservice door onze medewerkers perfect begeleid. Allereerst mag een pendelbus natuurlijk niet in de file komen. Daarom rijden de pendelbussen langs speciale routes, vrijgehouden door onze verkeersregelaars. Onze medewerkers zijn ook aanwezig bij de instap in de bus. Daar houden zij de planning in
de gaten en zorgen zij voor een optimale capaciteitsbenutting door ook de staanplaatsen te vullen. Doordat onze medewerkers onderling met elkaar in verbinding staan, worden lange wachttijden vermeden.